Старша  медична  сестра:

Ковтун  Світлана  Петрівна

     Обов'язки старшої  медсестри у дитсадку

 

    Старша медична медсестра контролює санітарно-епідемічний режим у дитячому садку, а також стежить за дотриманням режиму дня, харчуванням дітей, правильним проведенням ранкової гімнастики, фізкультурних занять та прогулянок . Організовує заходи по загартуванню дітей і бере участь в організації оздоровчих заходів. Веде щоденний облік дітей, відсутніх через хворобу, ізолює хворих дітей. Крім того, старша медсестра готує дітей до лікарських оглядів і сама бере участь у них, проводить зважування, антропометричні вимірювання дітей, здійснює профілактичні щеплення і виконує призначення лікаря.

Обережно кір!

Дитячі захворювання і як їх лікувати

Download
Пам'ятка батькам дітей , які часто хворі
Adobe Acrobat Document 179.9 KB

Увага, коклюш!

Download
Коклюш.docx
Microsoft Word Document 24.2 KB

Нормативно-правова база

Download
Наказ по правових актах ВІЛ.doc
Microsoft Word Document 48.5 KB
Download
Наказ про щеплення.doc
Microsoft Word Document 279.5 KB
Download
Наказ про медичну документацію.doc
Microsoft Word Document 112.5 KB

Консультації для батьків на літньо-оздоровчий період

Download
Загартування водою.docx
Microsoft Word Document 252.2 KB
Download
Геть хвороби.docx
Microsoft Word Document 73.8 KB
Download
Попередження дитячого травматизму.docx
Microsoft Word Document 92.8 KB
Download
Обережно кліщі.docx
Microsoft Word Document 32.1 KB
Download
Педикульоз.docx
Microsoft Word Document 45.1 KB

Організація харчування в ДНЗ

Основними принципами організації харчування в дошкільному закладі№ 6 "  Малятко" є: енергетична цінність раціонів відповідає енерговитратам дітей, збалансованість та максимальна різноманітність раціону, технологічна та кулінарна обробка продуктів і страв, що забезпечує їх смакові якості та зберігає вихідну харчову цінність, забезпечення санітарно-гігієнічних норм (дотримання всіх санітарних вимог до стану харчоблоку, продуктів харчування, їх транспортування, зберігання, приготування та роздачі страв). 
В ДНЗ ведеться систематична і планомірна робота, зокрема: організовано безпечне і якісне харчування дітей (замовлення і прийняття безпечних і якісних продуктів харчування, продовольчої сировини у необхідній кількості, додержання умов і термінів їх зберігання, технології приготування страв, правил особистої гігієни працівників харчоблоку); харчування здійснюється згідно з двотижневим меню (на зиму-осінь, літо-весну ); щодня на кожний наступний день відповідно до наявності продуктів харчування та з урахуванням примірного двотижневого меню, картотеки страв складаємо меню-розклад окремо для двох вікових груп – дітей віком до 3 років та дітей віком від 3 до 6 років відповідно до затверджених норм харчування; кожного дня за 30 хв. до роздачі їжі медичний працівник оцінює якість її приготування, в його присутності кухар відбирає добові проби в чистий посуд з кришкою в об’ємі порції для дітей молодшої групи. Проби зберігаються протягом доби в холодильнику до закінчення аналогічного прийому їжі наступного дня і є показником якості роботи кухарів.
  В ДНЗ№  6 "  Малятко" здійснюється щоденний контроль за організацією харчуванням дітей медсестрою і завідуючою ДНЗ. Результати фіксуються в «Діловому щоденнику контролю» і в журналі контролю за організацією харчування. На основі результатів контролю проводиться індивідуальна робота з певною категорією працівників. 
Кожного дня, старшою медичною сестрою закладу ведеться огляд працівників харчоблоку на гнійничкові захворювання, який фіксується в журналі здоров’я працівників харчоблоку. Систематично контролюється проходження працівниками харчоблоку медичних оглядів, відповідно до чинного законодавства.
Планово проводиться контроль за санітарно-гігієнічним станом харчоблоку, технологією приготування їжі, умовами її зберігання і дотриманням термінів реалізації, виконанням норм харчування міською СЕС.